Followers

cerita raya ke 2.

eh,kenapa raya ke 2?hee.raya 1st sayer tiada pic dalam notebook ni.la.heee.esok3..
(seharisemalaman aku type entry nih.sampai tetidoq semalam.so pagi ni sambung lagi)heee.

its begin bila bangun tidoq.(hee.memang la kan)
raya ke 2 raya raya ngan adik beradik sebelah emak.kat balik pulau.
so.pukoi 12++ tu kami sekeluarga (except bang jat) bertolak la kan.
ayo.mak ai..giller jam time atas highway nak p jambatan.tunggu punya tunggu.
last2 abah kata.jom naik ferry la.
so.apa lagi.patah la balik...tudia...ferry pon lagi la jam.macam sardin!
pastuh.dah masuk zohor..patah la balik.cari masjid.
ok.selesai solat.terus menuju ke belah jambatan semula..mak ai..macam tadi jugak.tak surut2 orang.ish!
tp.apakan daya?sabaq jela.
time atas highway tu.dengaq kat radio.
"jambatan pulau pinang sesak..bla.bla.kerana  terdapat kebakaran pada tiang elektrik...."
hmm.terima jelah

dalam keta

hee.macam macam benda belaku atas keta tuh.mana taknya..5jam kot dalam kereta.jalan sesak macam sardin tuna cap ayam brand.hahhhaha.yg geramnya,chinese yang ramai.haih...nak balik kampung ke amoy??syo..sayer mau laya la.eiiii.

dah habes ke padam api tu abg bom?hahha


ha..nila penyebabnya.hee.tak sempat la nak snap tempat yg hitam2 kena tebakaq tu.hahha.kereta bomba pon jadik la..5 jam jam..lepas jer teempat ni,traffic bergerak lancar teruih.haih.penat!

ayo.ayo..saya tidak sedarkan diri!oh,tidakkk!hahhaha

singgah sebentaq.hahha.adik mahu tekucir,kami amik peluang..snap3!hahha.
sebelum jalan2 rumah saudara..singgah la masjid.heee.time ni dah pukoi 6++
so.moral of the story : jangan keluaq raya ke 2 kemareen.hahhahha.apa papn.akhirnya selamat gak sampai.tengs abah yg drive.n abg drive time balik.kat rumah maksumemang best!lagi gila gila main snap pic.hahaha.akan diupload.

raya kedua dah habes.tggu cerita raya 1st pulak nah.heee

No comments: