Followers

cuti sekolah dah bermula .. yeah yeaa !

haha . cutii sekolah macam x dak makna ja , ehh sorry sorry adik adik, hee
sian la pulak kat kanak kanak kan kalau x dak cutee sekolah ni , dulu aku kecik kecik cuti la hari yang paling bahagia ! merengek kat mak dan abah hajak p jalan jalan , x pon melangut depan tb , haha . syok apa dari dok dengaq cikgu beletiaq pom piang pom piang . hahaha . tapi lani sebok dok marah adik aku kalau dia malas malas belajaq . ahaha . konon konon kakak mithali kan , tapi tula.. bila pikiaq balik . aku dulu camtu gak . malas ! tapi x boleh ! kita x boleh biarkan adik kita ditenggelami arus kemodenan yang hentah hapa hapa ! cewaah . kakak poyo sedang meberi ceramah . haha .

...........

harini sempat layan juvana , best gilaa ! dan nora elena jugak ! botak sweet gila ! buli pengawas suruh nyanyi negaraku . pastu gelak . hahaha . syok gilla ! hmm . betui la tu kan , memang gengsterism banyak bepunca dari rumah , orang terdekat yang menyebabkan semua tu berlaku . mostly yang banyak masalah ni memang yang kurang kasih sayang dan didikan agama , dulu kat asrama aku camtu gak . biasala .. pengawas asrama kan , penyebok sikit . budak budak pulak kureng sikit , x de adab . hishh aku memang x boleh belah ngan budak budak camni , rasa nak hawin penampaq ja , tapi tula bila dengaq masalah depa rasa macam x boleh nak pecaya pon ada . haha .



.......

ha . tadi kakak aku ada cerita , kemaren ada kenduri kat satu kampung ni , tapi just with bride without groom ! ohhh sheet ! emm i mean helaian . haha . ha mana boleh camtu ! jatoh maruah perempuan tuh . ishh x puas hati betui la lelaki macam tu , dengaq kata just because of phone call . mungkin fitnah . haha . ok aku taktau cerita yang sebenaq juast tau camtu jela , soo apa kata kamu kamu ?
emm . ingatkan dalam movie je cerita camni . haishh . untuk gadis itu . live well ! tapi kalau memang kamu yang salah . bertaubat . 

...........

kemaren dulu jalan jalan makan angin kat pantai merdeka ! best ! because i love my family bery bery the much ! haha .pagi tu aku p sekolah irsyad , masuk petandingan kaler err i mean mewarna . hahaha . adik aku punya yakin dan bangga nak dapat basikal , hadiah tempat pertama . siap berangan nak balik naik basikal la apa la , sebab aku tolong kan . tengok tengok dapat nombot 3 ja , hahaha . slang sebab aku tambah sikit ja , aku just bubuh tikaq ngan prem sikit , budak dapat nombot 2 tu kebetulan dok tepi kami , fuuhh tambah macam macam . hott gak aku tengok . mula tu aku nampak dia dok tepi kami then dalam hati , ishh rajen sungguh budak ni , poyo je pandai kaler ke dik ? ceyyy jahat gila pikiaq . elok dah nak habis warna ada budak dok hingaq hingaq , mak mak cantiknya abang tu warna ? ehh abang ? aku kakakk la , hahaha tengok tengok budak sebelah tu warna lagi chantek bebbb . hmm . nampaknya budak tu memang berbakat besar ! memang cantik pon , dia warna macam aku gak , guna crayon cuma tambah macam macam . hmm . sorry adik ,, adik memmang bagus ! hee . sepupu aku mukhriz pon ikot gak , dia masok bahagian kanak kanak , tadika . menangeh x mau mau sebab x dapat hadiah . then tengok adik aku usung hamper pulak . lagi lagi la dia meraung . haha . sian la pulak aku tengok , dah la pasgi tu dia dah masok petandingan mewarna kat taman dia , x dapat hadiah gak . ishh silap x bagi hadiah hamper tu sikit kat dia . hmm . sorri ye mukhriz .

ehh berbalik pada pantai merdeka ! saja je p pantai merdeka nih . katanya release tension . haha . lepas balik mewarna tu aku p dengan abang nagn dik nih , mak dengan abah terus p lepas balik kenduri then kami jumpa kat sana .

la pic pantai merdeka dalam kamera . emm nanti la upload .

......

kemaren pulak p tesco . balik kenduri terus p sana . idea adek aku lani.. nak shopping . macam banyak duit kan  . haha


hhaha , keluaq je dari surau nampak adik aku dok try kerusi kat sini . takashima kott , then mak aku kata . ehh boleh try ka ni ? free ? haha , pastu mak aku pon landing sedap la atas tu . salesman tu bebuih mulut terang macam macam . dalam hati aku , perghh mak nak beli ka ? kalau cukup duit pon jangan beli mak ! kat mana nak letak ? hahah . kalau bumbung boleh bukak , thens it approve ! haha . pastu saleman tu tanya mak aku , kak keja apa ? mak cakap .. keja bendang je dik , mana boleh nak beli semua semua ni , hahaha .

eh budak yang dok becekak pinggang tu bukan adik aku , tah anak sapa tah, tengok mak aku .jeles la tu
. haha


haha .lepas ni rasa macam x perlu je ada taman permainan kanak kanak . kedai alat execise ni pon dah cukop . penoh ngan kanak kanak dok main basikal kayoh x p mana tu . pelik betui .. pekerja dia boleh buat x tau ja . emm . pelik pelik..


haha . lawak betui adik aku . excited gila nampak tester ayaq ni. hahaha memang lawak gila ahh . lari lari dia p kat makcik bagi test feel fresh oren . pastu aku nampak ada la lagi makhluk macam adik aku nih , lawak betui la . ceyy dulu kecik kecik aku seropa tu gak . syok apa benda free nih , dah la sedap ! :))
then dia kutuk kutuk yakult sebab x dak orang jaga kaunter tu , hahaha . 
sebab tu x beli yakut , kami beli vitagen ! cewahh alasan kuno ! haha


ni la nama budak budak . sebok nak pilih bawang gak ! aku pulak sedap je lenggang kangkong tangkap gambaq . haha . biarkan yang excited menolong !

err , no komen
muka x pueh hati asyik tangkap gambaq orang jee


haha . syok gak perabih plastik ni kan ? 

ahad ramai gak orang kat tesco ni nooh , dah la xdak kerusi dalam tempat shopping tuh , lenguh kaki tau dak bejalan . nak duduk atas lantai kang orang begi duit shiling plak . haha payah payah .

.

4 comments:

nanad said...

bestnyeeee..jalan2.. :(

zty said...

eleh eleh , dia tu lagi jalan jalan merata , kan kan

nanad said...

mana ada..kami dok umah ja jadi bibik sepenuh masa..tunggu orang pinang ;) lololol

zty said...

lah geng la pulak , tapi x tggu orang pinang sebab kat sini dah banyak buah pinang . hahaha
nanad nak sebijik ka ? haha