Followers

diet . hahaha

hahaha . nak mati guling guling dengaq perkataan DIET tuh , 
dulu time sekolah cikgu selalu kata , kita kalau nak turunkan berat badan ke apa .. thats not what we called DIET ! haha , habes tu nak panggil apa erk ? xkan kita nak turunkan berat pastu x mau makan itu dan ini kita cakap kat orang , " aku x mau makan tu , nak turunkan berat " hahaha . poyo ! mesti la kita cakap cenggini kan , " aku x mau makan tu , DIET " . hahaha ,mesti semua orang pon akan cakap camtu kan , emm diet tu ada cara dia yang betui kot noh , kena ambik apa yang patot , apa yang x patot kita elakkan , baru boleh cakap diet , yelakot kan , aku bukan pakar nutrisi pon , haha , stakat tau piramid makanan tu yela .

emm . ni info google .
In nutrition, diet is the sum of food consumed by a person or other organism.[1] Dietary habits are the habitual decisions an individual or culture makes when choosing what foods to eat. With the word diet, it is often implied the use of specific intake of nutrition for health or weight-management reasons (with the two often being related)

haha . apa pa jela , janji bagi setiap insan yang hidop kat bumi ni , diet tu common thing orang akan cakap kalau x mau makan sesuatu . hahaha . rasa macam poyo kan , tapi tipu kalau hampa x penah cakap camtu , ehh betui ka x penah cakap ? ok , sorry . :))
sebanaqnya si minah senget ni berazam nak diet . diet ikot petua sendiri je pon , diet fikiran kanak kanak .. hahaha . dah 2 hari x makan NASIk . waaaa . teruja dak weyy ? tapi apa boleh buat , disebabkan lepas buat semua kerja rumah tadi .. aku terus bergerak ke alat penimbang dan mempenyek alat tu , then melihatt jarum jarum yang ada kat situ dan ARGHHHHH ! 1 kg pon x mampu nak turun dari berat 2 hari yang lepas . wakaka . what to do , disappointed gila ! terus aku mencapai pinggan lalu mencedok nasik goreng ke dalam pinggan dan memakan dengan jayanya ! wahahaha . sarkasstik gila cerita ! waaa . waaa . sedih cerita ni , haha

apa boleh buat ? x makan nasik ja pon , makanan lain yang ada semua aku hentam , hahaha . kek coklat .. keropok lekor .. ayam . haihhh ! rasa x berbaloi x makan nasik . yeka ? xpa . cuba lagi di hari dan waktu yang lain . haha . (ayat menyedapkan jiwa yang mendengar ) haha. 

dahla . nak temuntah dengaq perkataan tu , muak muak muak !! (tension berat x turun) haha , tapi xpa , bersyukur dengan apa yang kita ada. kan3 .. dapat obesiti baru hang tau .. ehh apa mengena diet ngan obesiti ? hahaha

dah nak dekat sebulan duduk kat rumah . emm satu perkara nak revenge kat sini , hahaha . post kat bawah ni tentang template hijau , waaa. dah tukaq balik kepada template lama sebab ada sikitt masalah teknikal . :)) , tension betui .. sebab tukaq template .. tengok .. blog ni dah sewell sikit . ada patot p keluaq dua post , cammana nak kembalikan dia kepada normall ? sesiapa yang hebat , tolonglah saya yang kuno ni , waaa. ni malas nak siggah blog ni , semak samunn semacam ja , (alasan ni) . haha . apa apa jela yang penting mintak tolong betui betui ni , x pecaya tengok ,, lepas 2 post kat atas ni , pastu dia ulang lagi sekali post yang sama , haihhh , geram betui ! pastu kat design tu memang dia ada keluaq post (edit) ada 2 , tapi x boleh nak delete , mungkin masalah bahagian html , tapi x pandai ni . sapa sapa bagi satt idea . idea x bernas pon xpa , hehe , i mean it . :)) . (ada ke orang nak baca luahan hati ni) hehe , 
sipoyo~jejak kasih . haha

No comments: