Followers

serabut

hmm . aku serabut la dengan hidup ni , kenapa kita perlu susah payah macam ni ? kadang kadang aku tefikir dalam hidup ni perlu sangat ke belajaq hebad hebad .. is it a must ? kalau hebad tera mana pun .. imu agama x mau belajaq buad apa jugak kan . tapi.. menuntut ilmu tu penting jugak . adakah bermaksud ilmu dunia pun ? such as kimia , fizik dan sewaktu denganya . dulu penah jugak bedebat dengan kawan . dia cakap.. buad apa kita belajaq teruk teruk ni ehh ? belajaq penat penat , habis exam lupa habis , nak kata boleh aplikasi dalam hidup pon nak aplikasi apa ? macam ingat sangat kan , keluaq dewan exam tu . kita macam zero ja . haha . contoh la penat penat kita belajaq tentang force kan , takkan dalam kehidupan seharian kita nak cakap .. mak kita kalau nak menyapu ni force dia kena kuatt sikit and bla bla bla . haha , biasala perempuan kan , mesti a bab rumah sikit , hehe , emm orang selalu cakap belajaq ni x habis ..selagi benyawa .. kita dalam proses belajaq , kan kan , aku pun selau cakap camtu jugak , especially bila orang sedih result x elok ka apa ka kan .. tapi tula diri sendiri pun masih terumbang ambing lagi .


emm . aku pon xtau la apa yg aku dok merepek kat atas tu , haha , tapi tula yg terhantaq dari otak aku ke tangan.. yg sebnaqnya pikir agak lain sikit , tahla.. memang x layak nak jadi penulis . haha . emm , sekarang ni dok buntu nak pikir kos apa nak pilih umtuk u nanti .. aku sedih jugak walaupun nampak relax je kot luaq ni .. tapi dalam hati ada ayaq terjun beb.. sedih ni , dahla result kawan kawan semua hebad hebad belaka . ok itu memang salah sendiri so i have to control la kesedihan tu , then p interview usm . untuk senibina dan rekabentuk dalaman . dan memang aku dapat rasakan agak worst sikitt sebab memang aku teruk gile time inteview tu , dah la lukis hentah hape hape..abah pulak taruh harapan yg tinggi untuk aku masuk usm , aku buat acuh x acuh je , sebab i know my level . hmm , then sekarang aku x dapat temuduga untuk kos pendidikan , wahhh . it is the most worst thing tau , abah harap sangat aku dapat lanjutkan pelajaran dalam bidang perguruan , ipg dah memang x dapat then yg ni pon xdak harapan . then aku masih ok , tapi .. ini semua membuatkan pilihan aku dalam upu tinggal lagi 5 saja over 8 ! sebab 2 pilihan yang atas tu unutk kos pendidikan , dan pilihan ketiga tu aku pilih kos rekabentuk perindustrian dekat upm yang memerlukan sesi temuduga tapi aku x p temuduga tu sebab upm jauh sangat . wahhh ! aku makin sedih sekarang teringatkan kisah aku ni . emmm , so pilihan yang 5 tu aku mesti pilih betui betui ! it is my future ! takot sebenaqnya , tapi apa boleh buad , we have to face it . kan kan , emm . aku takot la nak buad keptusan nak pilih apa untuk masuk u nanti , sebab aku asyik pikiaq yang teruk teruk , contoh dia .. kalau aku nak ambik bahagian rekabentuk perindustrian ,, mampukah aku nak lukis hebad hebad ? setanding dengan orang lain , lukis pon tah apa apa ja.. tapi aku tau aku x cuba lagi.. tapi nak buat macammana .. tu yang aku pikirkan .. macam tu jugaklah dengan kos yang lain jugak .

emm. akhirnya harini tekeluaq jugak apa yang aku pendamkan sejak bekurun lamanya , perasaan camni jugakah yang aku rasa masa nak pilih kos selepas spm haritu , but then aku smabung p matrik kan , kira macam ok la .. hmm . alhamdulillah .

r.i.n.d.u budak budak matrik . rindu kmk , rindu katil aku . rindu all the thing there ! haha, sejak bila aku jiwang karat ni . haha , geli jugak sikit sikit . :)


arghhh ! ni time study week , petang petang jalan jalan tangakap gambaq last bersama . haha . memang gila tapi aku suka . :)

ni sem 1 , F1T6A, rindu hampa wehh .

sem 1 punya gelagat .

eh mana sem 2 punya clasmate ehh ? ok , akan dicari asap . :)

2 comments:

nanad said...

saya rindu kamo jugaaa :D

zty said...

rindu kamu sangatt ! :) arghh . nak balik kmk ! tapi xmo belajaq . hehe