Followers

GOALS .

ok . pagi tadi aku dah pon menolak tawaran ke usm . yeahh button tolak tu jugak jadi pilihan akhirnya .

 ha tu dia . dah ada proof kan . kan kan . haha sejak bila pulak la orang lain kata x pecaya noh . haish

emm . sedih . ya tipu la kalau aku kata x sedih . weyy kena intebu tau kos ni , the inteviewer dah jelas pecaya kat aku untuk aku goon dengan kos ni . ,memang aku x pecaya gila buleh dapat kos ni . WTfoodkort kan aku kena bedal time intebiu tu then dapat . fuyyo sayang gila kat inteviewer tu . depa memang ada bakat buat orang nangeh diam diam then kasi big suprise . haha . dan tengok apa hasil aku bagi kat diorang . TOLAK ! yeahh zty yu so cruel ! tapi apa buleh buat . the human cewah the human tuu , semua orang nampak macam x nak bagi suppot . pakngah cakap lahh napa mintak kos tu ? mak lang : tu adik sapa tah amik kos tu la , then x dapat keja pon sampai la . abah punya kawan : ok je kalau nak ambik tapi kena sosial la sikit , kos ni kena keluaq merata rata , dan seem to work with orang kaya , interior designer la katakan . kenala sosial sikit dan orang kaya ni tau jela kan banyak peel dia , emm . mak : xyah la kos ni . payah keja , nuhh kalau upu nanti dapat statistik camna , x ke rugi ? kaklong : ok ja hang minat , kos ni ok aih better dari senibina (kos aku p intebiu gak) abah : abah ikot hang ja , dah hang minat . shima : ehh aku dulu mx kos ni la , tapi xdapat . arghh ada jugak la kan yang sokong . 

emm tapi apa buleh buad , mak aku memang x bagi , so memang la nampak macam aku terlalu ikot orang lain kan bab masa depan ni . tapi restu ayah ibu tu weh . jangan buat main , lagipon aku bukannya jenis yang sukasuka hati buat ikot sedap badan ja , orang kata x buleh pon dia ketegaq gak nak buat . yeah aku memang nak jadi lagutu . tapi payah la nak describe hidup aku ni .

lagi satu sebab aku ikot je apa yang orang cakap sebab i have no GOALs ! u know goals ! ohh sheet (helaian ketas) , memang nampak sedih gila kan , aku pon rasa lagu tu . sebab tula aku x boleh nak buat pilihan yang kental . nak nak lagi orang tanya apa minat hang ? erkk minat . minat bab bab seni la jugak . but say no no to seni layar ok . haha . kira bidang designer ok la jugak . but my family say no no to bidang ini . hahah . jadi aku xtau aku minat apa , ehh keling la pulak . minat tu memang la minat , tapi aku x pasti betui ke aku patot terjah minat tu , sebab tu aku pilih kos rekabentuk dalaman dan senibina dalam online usm . saja saja mintak ja actually . sebab dalam otak aku . wooh usm . gila hang that was the highhigh oo uni . so hang x layak sangat . haha , that why bila orang nak p ujian munsyi aku buat tak heran ja dahtu suma pakat suruh p , kata rugi la x p . aku pon p la.. then dapat temuduga , macam malas malas gak nak p , dhtu abah nak hantaq aku pon p la . then dah dapat . tekejut berok aku beb . HAHA . memang beruk seketika . datu orang kata tolak aku pon tolak la . then aku tepikiaq "kenapa time nak p intebiu tu mak tak kata apa pon" hmm 

xpala mungkin bukan rezeki aku dalam bidang ni walaupon nampak jenggal kalau sebut pasai rezeki sebab hang memang dah dapat benda tu . more nice kalau sebut tolak rezeki kot . ishh rasa x baguih pulak cakap lagutu . emm aku ok je skarang sebab abah cakap " xpa dekno , insyaAllah hang akan dapat ang lebih baik dari ni " alhamdulillah , harap harap lagu tu la . mak sangat excited supaya aku dapat statistik . aku ok ja sebab pilihan mak kan . pilihan mak nobot 1 , pilihan aku nombot last . mungkin orang kata . yu so kebelakag la zty tapi bukan tu masalah dia , masalah utama sekarang aku yang x berani nak buat pilihan . so nak salah sapa . salah senidir oke!

aku nak mintak kos rekabentuk perindustrian . ok memang abah x berapa nak setuju tapi aku boh jugak pilihan tu untuk pilihan yang last sekali , inysaAllah kalau rezeki kan sapa yang tau . abah prefer kejuruteraan for the first time aku tolak gilagila sebab aku memang x boleh p bab elektrik . DUMB teruih . tapi bagi bidang lain aku on ja kalau orang suggest for example : statistik :)

so moral of the story . you must have a GOALs ok . set your mind . kalau orang tanya minat apa senang je jawab hang minat apa . hmm kena ada self conpiden gakla . hang minat benda tu dan hang yakin hang boleh bawak bidang tu . benda tu la yang xdak kat diri aku la ni . HAHA . boleh pulak ngaku kan . heran gakla konon konon banyak motivasi la kena cakap kat depan la can give you more confident . self comfident . but then kenapa aku masih x berubah ? haha rasa nak cepuk ja kan .

napa tah entry kali ni macam kutuk diri sendiri ja . haha . apa pa jela asalkan aku lega . yeahh lega !

5 comments:

Anonymous said...

lo dpt ststistik ang na p ka weyh???susah kot...lo ta cya p jumpa cik nani at kmk urh...tnya dya...hoho

>ainiwany<

zty said...

haha . dahtu takkan nak tolak ?
ohh dulu ciknani amik kos tu erk .

nanad said...

xpe titi..rezeki anda di tempat lain ;) kasihani sy yg xdpt usm..sebab malaih amik munsyi ari tuh..lol..padan muka ceq =.=

anayue said...

tak pa la zaty.. nanti ang boleh pi u skali ngan aq..huuhuh... <--mcm arr kita dapat u yg sama nnti kan??

zty said...

nanad : ehh x p munsyi ka ? ohh sama la kita maalas tapi zty p jugak . hehe

nom :haha . kalau dapat u ngan hag best gak . hg mx u mana taktau ?