Followers

merokok di kedai makan .


aku paling BENCI bila duduk makan kat kedai tetiba bau sesuatu yang kurang menyenangkan ehh bukan kurang tapi TIDAK menyenangkan ! WTFoodkot kan . yela nak merokok sangat kan , please la p jauh dari tempat makan , saket hidung la wehh ! siap memberi impakk yang negatiff lagi dekat makanan aku ! chiss !
so memang la aku akan cakap buat perli perli dekat manusia yang merokok dekat foodcourt . thats so rude la manusia perokok ! nak rokok p la juahjauh dari orang awam . haishh !

haa nah ambik besar punya poster ! rasa macam nak lekat dekat dindieng kedai makan ja . ishh !


:: my sentence may seem harsh but I really mean it . serius ni . zty baca balik pon rasa macam waa kasarnya makmiinah nii . tapi nak buat camna . kebenaran yang hakiki haruss diutamakan ! haha . so moral of the story janganlah merokok , takke membazir ? kalau x boleh sangat pon kurang kurangkanlah dan bagi zty orang payah nak berhenti merokok ni satu ja. sebab dia : EGO ! haishh apala sangat ego kita tukan , tak nampak macho pon la weyy . just be a normal person . nanti bila tua tawula akibat dia .. tak jadi kat kita macammana ngan anak bini kita ? just think of it . takot gak kalau dapat suami merokok kan . mintak dijauhkan .. aminn >.<

6 comments:

alif haris said...

alhmdllah sy tak merokok .. ramai tak suke rupanya ..

ayiem said...

setuju sgt! rokok kn tabaik untuk kesihatan.

Anonymous said...

aku anti-perokok!!!!!!!!!tasuka taw..dorg ngt dorg macho bes la duk hembus asap2 rokok tuh..blah la weyh..bkn korg yg terjejas ngn asp tu sgt,org di sekeliling korg yg dpt effect yg lg teruk taw..lo aku ley sound org yg merokok dpn aku an, da lama da kena fire cm ultraman..hahaha...aku berdoa agr aku tak dpt suami yg merokok nnt..amiinn~~
>ainiwany<

zty said...

alif : haa bagus . ye saya salah sorang yg tak suka tu . haha busukk !

zty said...

ayim : ye bagus ! terima kaseh atas sokongan anda ! haaha

zty said...

aini : haha tau xpa , kalau boleh sound dah lama aku buat . grr

amiin