Followers

penat walaupon goyang kaki je kat rumah . haha

goyang kaki memang la kan . tapi biasala perempuan kan , x nama perempuan  la kot kalau x buat kerja rumah . ehh kau x buat kerja rumah pon ? yela . dah kau kaya , ada maid . so bagi aku goyang kaki tu maksud dia aku duduk rumah , kena la buat kerja rumah kan tapi x bekerja . means kerja kilang ke apa ke . ehh engat x penat ke jadi surirumah . mak kawan aku surirumah , tapi nampok gaye macam ponatt je kerja beliau kena buatt . yela bangun pagi masak segala bagai . siapkan kerja apa semua , hantaq adik adik dia p sekolah . balik semula rumah . buat apa yang patot dan bla bla bla . dahla rumah dia jauh ngan sekolah adik adik dia . hmmm banyak songeh pulak harini ye . haha


actually aku dok sebok edit pic . xdala edit mana pon , just buboh website . untukk kecerian berganda . ada mengena ke ? . gambaq lama lama pon ada , almaklomla.. malaih nak upload dari hensett . kena bukak netbook jugak . sebab sini ja boleh guna bululutut . pc ngan lappie kak aku x bleh , kena guna wayar bagai . PAYAH ! sesak jiwa . hahaha . malaih sebenawwnya . :)


ni dekat rnr bagan . saja lepak ngan family haritu , adik aku merengek nak mancing . ehh mancingla . pait ! kalau hg baca site ni aku nak kutuk hang ni . ehh puji , boo x syok pon mancing .. dah banyak kali gakla aku teman adik ngan abng aku mancing . bosan je pon . dahla ikan kecik kecik , ngenge ja.. dah umpan kecik kann . :) haha penat penat . kena ketit nyamok ja banyak .  T.T


ceyy , ni nak habaq mai sikit . ni la rupa dia pasepott . hahaha . aku pon ferst time tengok , 
booo . tengok pon xde rasa hepi sangat pon sebab mahai nak mati mak ayong dedek ! seratuih weyy satu pasepott ni . huishh , dahla kena 100 , x campuq duit gambaq lagi RM10 , hmm jadila 110 ! 
jadi sekarang ni . aku memang layak dipanggil golongan miskin tegar ! hahhaa , mana taknya dalam tabung haji ada lagi RM1600 je , haduihh . ni semua gara gara buat lesen !dalam bank rakeyat pulak ada lagi RM 20++ je kot . gara gara makan banyak kat matrik
muhahaha . so nak apa lagi bolehh ? nak p hangout ngan kawan kawan pon rasa macam nak senget bibiaq ja nak ikot . yela . tengah pokai katekann . satg depa makan kfc cekk pegang perot ja . 

boo . napa buat pasepott ? saja.. nak pigi endonn . nak kawen hmm . nak p sengaporee , ada sepupu kawen , emm ferst time nak p luaq negarakk ni , ehh luaq negara ka ? tukan tanah melayu yang terjajah ! kan kan 
apa apa pon . nak lompat laju laju sebab nak naik flight . wuuuu . nevesss ! la tau la hampa dah naik begelen gelen kali jangan la gelak kat makcik adik nii . 

haha



yeayy ! ni pic ngan bell ! waa bell sudah macho sekarang , ha tengok tu .. berkemeja hijau lagi ! actually bell amik SPA , so sekarang dia tahun pertama kalau x silap , dan tengah buat observe kat hospital seberang jaya . yeahh ! salute la kat bell ! x sia sia keluaq matrikk kan ? 

hmm . ni dah jadi satu isu kat rumah aku . 
kaklong dan abah : tula.. dulu x mau terima tawaran SPA soh p temuduga tu ,
aku : senyum senyum geram . dalam hati :: x p pon xpa , malaih ngat aih nak temuduga bagai ni . dahla nanti kena belajaq bio . OMG ! subjekk pebrett tu . (penipuanberganda)

dududu . let bygone be bygone .

ni sebenaqnya jumpak bell secara kebetulan , kebetulan p hospital tengok kezen patah kaki . keluaq je depan tu tengok ada bell ngan mak dia , aku apa lagi terjahh bell la . dia kata  x jumpak aini lagi .. waa bangga gila sebab jumpak dengan bell dulu ! haha . aini jangan jelehh noh , bukan apa nak bagi makcik ni jeleh . dia dok sebokk rinduu sngat kat bell ni , tu sonokk sangat bila jumpak bell dulu ! haha



errr . hitam ! tu je mampu aku cakap .



ha . ni nama dia pizza . sedapp gak . pizza ni orang melayu buat err i means islam . so x perlu la ragu ragu ye . insyaAllah halal .
x mahai sangat la . araound 16 kott . (ehh cukup la kalau guna duit dalam tabung aji)




ha ni burung pulak dah jadi satu fenomena pulak kat rumah aku . tiap kali lalu je kot laluan depan tu mesti sebok dok tepok tangan .then bunyi la twiiit twiiit twiit . errr camtu la kot , x larat denn nak recod aihh . haha . 
actually burung ni anak murid mak aku yg bagi . sempena hari guru . 


panjang lebiaqqq la pulak harini . hahaha . so sapa yang rasa boring nak mati tu mesti sebab dah baca post ni kan ? booo padan muka ! 

:)

11 comments:

ahmad faiz hassan said...

marah2 ! apa lak.. aku mancing ikan besaq la.. mana nak boring weh.. ang tunggu sat ku upload pic kat blog aku.. (sayaahmadfaiz.bg.com)

zty said...

hg marah ? xpa , hg kan beriman , kita geng , mana boleh ribut ribut . haha

ceyy besaq max dah la tu ? tapi ok la , mancing kat rnr tu sekoq pon x dapat . ikan mogok kot kat situ . haha

ahmad faiz hassan said...

laahh.. xtaw la.. dulu time aku p ok gak.. time form 4, 5 tu.. lani mmg payah la.. nak kena masuk merata.. dunia2

zty said...

tula , dahla kena 2 tol . buang karen ja

dahtu lani hg mengai kat mana ?
pantai medeka best gak. tapi banyak lipaih . >.<

ahmad faiz hassan said...

haha. port aku na leh gtaw.. rugi lah..
pantai merdeka ? lagi x best.. haha

zty said...

cehh , macam la aku nak berebutt ngan hang . ishh . x minat la mancingmancing ni , penat !

ahmad faiz hassan said...

haha.. kami mancing kat penang port pa tu.. tempat yang jauh dari maksiat.. tapi satu pantai ngan rr la

zty said...

oo. kena langkah ketapi bagai tu ?

haha.tau xpa , maksiat beleluasa , depan family aku pon boleh dok menggila . haishh , nauzubillah

ahmad faiz hassan said...

haha.. taw noh..
erm, nak wat cmna, majoriti dak ipt, bukan dak penang.. depa besa la.. mai bangsa setan ni

zty said...

ohh , abg ak bagitau , tp abah aku xmau p situ takot bahaya , bawak femily kan

o yaka , memang ramai gila r , heran gak .

ahmad faiz hassan said...

haha.. besa la pantai.. tempat nak sweet2