Followers

masok U

 assalamualaikum anda dan anda :)

eh cakap pasal U teringat satu kejadian .

pakcik : eh buat apa sekarang ni ?
aku : saya baru habis matrik , tunggu U sekarang .
pakcik  : ohh . tunggu I la ni ye ?
aku : erk ha em . he ha . *wordless . haha


kemaren berita yang sangat ditunggu tunggu oleh semua pelajar matrik dan asasi dan err sesiapa yang berkenaan . ada yang gembira , ada yang sedih dan ada yang half gembira half sedih dan aku pulak 75 sedih 25 gembira . ha cemana tu ?





haha besaq dak ?
hm . first  aku bukak laman web ni . then tepandang uitm . hmmmm hembus nafas dah agak dah kos apa , statistik . aku taktau nak gambarkan perasaan aku . ok biarkan ia berlalu then aku try la search kat mana kos ni dan fakulti yang ada . then nampak ada kat shah alam ngan kelantan . wahh KELANTAN ! emm aku baru nak merasa dok shah alam . macam best dok kat bandaq kan . *poyo . then dalam hati . wahh cemana kalau dapat kelantan ni . hemm

malam tu aku p tesco then bagitau abah yang fakulti untuk kos ni ada kat shah alam dengan kelantan . abah sangat teruja dan aku ah expect reaksi abah . sebab abah aku memang suka gila p kelantan , abang aku pon dok kat maktab kelantan . pastu abah siap berangan siap siap dah yang beliau akan selalu p kat aku dan blablabla

then tengahhari tadi tiba masanya aku check where i get . dengan bantuan kak syeer aku dapat link dia sebab kenapa tah link yang kemaen tu x boleh bukak dah . 

then


haa sebelum aku tesempat bukak kak syeer bukak dulu then dia bagitau kat chat aku dapat KELANTAN . wahh seropa x pecaya . mood : idealess , then  aku dah boleh bukak link tu , warghh sungguh la kelantan . kebetulan abg jat yang belajaq kat kelantan balik then aku merungut r kat mak ngan abang aku

aku : hmm nak shah alammm . sedihnya asal dapat kelantann . hmm
abg : gelak . hahaha dapat kelantan gak hang
mak : hmm yaka ? abah hang mesti syok punya hang dpt klantan
aku : hemm . memang abah syok , dri smalam abah dah excited , 
mak : masin mulut abah hang
aku : hm , T.T
abg : weh ok la kelantan , xpayah la p shah alam , tempat maksiat . 
mak : hg bukannya kuat iman sangat
aku : ha er er , mak nii
abg : hahahhaa padan muka , machang tu kat hulu nuha kesian hang . hahahha . 

hm . camtu la serba sedikit conversation ngan mak dan abang . aku dengan mood x berapa clear then abah balik

abah : ha ni angkut angkut semua nenas rambutan ni
aku bisik kat abg : wehweh kata kat abah dekno dpt shah alam
abg : abahhhhhh .. dekno dpt shah alam
aku : hala abah dekno dpt shah alam
abah : hahhh ? lahh buleh tukaq p klantan dak ? lahh awat dpt situu
aku : hmm mana buleh tukaq dah haa
abah : (muka hampa) . hmm , 
aku : xdak la abah , dapat kelantan laa
abah : hahhh ? (muka tekejut) lepastu (muka gembira senyum best) . betui ka ? alhamdulillah , lahh main kottu pulak la abahh . laaa 

hmm aku terus oke . mood betukar oke , dah x rasa macam down dapat situ . taktau kenapa , hmm alhamdulillah  kuasa Allah s.w.t  kan sapa yang buleh pertikaikan :) , then aku oke la dah x moody macam first dapat tau dapat kelantan . sampaila sekarang . lagi satu mungkin sebab aku pikiaq positif . " dapat kelantan alhamdulillah la ezzati oi , u can get more islamic view there , dan jadi lebih baik dari sekarang " amin dan macam syok la pulak dapat kelantan sebab aku ada satu tujuan dan impian yang aku boleh dapat kat situ :) wahh eksaited gila (bukan eksaited nak p belajaq en) haha

haha camtu la cerita dia . 

dan yess ! lepas raya ni KELANTAN here i comeeee . abg dah beria suka sebab dia kata boleh tumpang balik sana . chiss macam x biasa ja balik sendiri >.<

skarang tengah skype ngan aini , bell dengan azwa . wahh best gila ! tapi aku x cakap banyak sebab aku kan pemalu . hahahaha . actually aku rasa macam riuh satu rumah sangat bila aku cakap , semua orang dah tidoq dan aku ada kat ruang tamu :) 

tahniah buat semua kawan kawan . semua dapat u bestbest . all the best weh . bagi yang x dapat tu jangan putus asa . ALLAH dah putuskan yang terbaik untuk kita insyaAllah :)

chillex salam 


:: jangan hiraukan perkataan THEN . terima kaseh


8 comments:

nanad said...

sampai hati cakap shah alam tempat maksiat T^T kampung saya tuuu~

BIG BOSS said...

haha. pakcik uh pasan tol! xD

zty said...

nanad : hha . eheh abang zty yang cakap . xtau la apa maksud dia ..
sori org shah alam .

zty said...

bigboss : haha tau xpa , lepasni kena senut panjangpanjang "Universiti." haha

cik bulan said...

aigoo..sampai lagutu ayah hmpa sronok noh..hahaha..t boleh p KB mall yg malatops tu...bok mai budu balik sini..hahaha

ayiem said...

aku nk p klntan..tp da rezki dekat, penang je la!
singah koa bharu..imran disitu,haha

zty said...

cik bulan : ayah kami memang suka p kelantan . tahla nak habaq reason dia kenapa . unidentified . ehhe
yeka meletop ? selalu lalu ja situ x penag masok pon T.T , xpa nanti bleh try jenguk situ he

zty said...

ayie : alal penang pon oke apa. memang tempat tumpahnya drah hgpon kann . haha tambahtambah kat pulau nuhaa,

imran dpt mana weh ?