Followers

kahwin


assalamualaikum . haha buang tebiat jekan buat tajuk kawin kawin ni -.-"
bukan apa tadi zty jumpa artikel 13 tahun mencari cinta dlm fesbuk . tetiba rasa nak baca , so zty pon kelik la . beberapa minit kemudian tesengih sengih sorang sorang depan notebook sambil gelak gelak . ayu dah pandang pelik pastu " ayuuuu .. nak kahwin . nah nah baca artikel ni " pastu ayu baca " panjangnyaaa . tanpa riak " hahaha " oyy takda feeling la .." selalunya dia yang telebih feeling en . lepastu terus stalk blog kak sarah . perghh memang membuatkan zty nak kawen . nak kawennn !! tapi nak kawen dengan sapa ? -.-" haha . tak tak sekarang ni kena fokus dengan study dulu :)

memang best blog kak sarah ni . dhla dokter en , comel pulak tu . hem yang paling tekesan sekali adalah dia sangat comel pandai dan sangat islamik . hem i wish i could be like her :) cerita dia dengan suaminya buat aku teringat kaklong . kaklong dah nak kawen 12.11 ni . wahh memang style kan kaklong .. dia x penah becinta dan betunang dengan abg jj sebab nenek abg jj datang merisik pastu tup tup setuju . wahh memang jodoh kot en . zty selalu tanya kaklong . serius ka kaklong ? dia senyum sengih pastu jawab " entahla . kaklong pon macam x pecaya " lepastu zty akan gelak guling guling kat dia . suka hati dia jakan main bab bab ni . last last dah nak kawen dah dia .

kaklong betunang masa zty dok kat matrik , time tu x balik rumah . sedih jugak tapi nak buat macammana memang jenis yang x suka susahkan diri untuk segala mc ka apa sebab kedah cuti jumaat sabtu kan , so urusan betunang ka apa mestila buat hari minggu dan hari minggu untuk penang adalah sabtu ahad -.-" . lepastu bila dah masuk uitm machang untuk sambung degree ni memang bagitau kaklong siap siap dah . kalau dekno tak cuti memang x balik lah kenduri kaklong nanti . tapi alhamdulillah date kaklong kawen tu zty cuti untuk raya haji . so boleh la merasa suasana hari pekahwinan en :) ni first time akan ada kenduri kat rumah sendiri , bukan rumah tok mahupon jiran . perghh teruja dan sangat excited tau . tapi yang sedihnya kaklong kawen 12.11.2011 (sabtu) dan keesokan harinya hari ahad zty dah ada kelas so memang kena rush balik malam tu jugakla -.-" sedih kann . padahal ada kelas satu ja , pukul lapan pulak tu . sedih lagi T.T nak mintak delay pon macam tipis sikit harapan sebab tu kelas prof dan prof sangat sibuk , so payah sikit nak ubah ubah jadual prof .

hemm dah pukoi 12.49 dah sekarang , wifi plak asyik putus hidup putus hidup tapi besyukur jugakla boleh guna wifi sebab sebelum ni wifi tokleh guna , sekarang boleh guna maybe sebab dekat kolej tinggal budak deg ja . so student memang x ramai la . budak diploma cuti sekarang . sunyi la jugak . tapi bila dah ada dalam bilik tak hirau masyarakat sekitar dah aih en . haha masing masing dengan dunia sendiri .

sekarang zty dah dapat bilik . semua roomate adalah classmate . best kan ? sebab kami boleh pilih bilik dengan romate sendiri . ha tadi zty ambik kata kata ni dari blog kak sarah . " never push God to grant our wishes , Allah always has the best treat for us " kann memang betullah tu , jangan paksa Allah untuk tunaikan hajat kita , redhalah dengan pemberiannya yang seadanya itu . kalau x diawal pagi mungkin ia datang di penghujung hari . sebulan zty duduk menumpanang di bilik budak diploma , sekarang dah dapat bilik siap boleh pilih bilik dan roomate lagi . tak nikmat ka tu ? :) rindu jugak roomate budak diploma dulu . jie , ana , poji dengan pija . sekarang ayu , intan dengan isma . ayu dengan isma orang pantai timur , zty dengan intan orang utara , hemm memang riuh la kan dengan pekat masing masing :)

hihi terpanjang pulak harini . ok salam 

:)


2 comments:

muhamad hanif said...

Weh,

jom kawin !!


AHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

zty said...

hahaha . senget en , main main plak diaaaa . XP wekkkkk