Followers

searching my tunas .

assalamualaikum .
rasa macam nak hentuk kepala dekat dinding lima puluh lima kali ja . sedih tau . haritu masa cuti raya haji + mid sem , tetiba aku tegerak hati nak cari balik novel novel hlovate yang aku ada . and guess apa dah jadi ? novel tunas hilang weyy . penat menjelajah dari dalam bilik abang , ruang tamu dan segenap pelusuk rumah . tapi tak sempat sangat nak cari besungguh sungguh dengan keadaan rumah yang tekontang kanting semak dan segala benda kena ubah tu . yala ada kenduri kan . lagipon memang rumah aku ada sesi pembersihan besar besaran lepas rumah kena renovate time raya puasa haritu dan lepas aku sampai machang pon abanh still lakukan kerja kerja tu . sampai bilik aku dah nampak rupa bilik dah . HAHA . sebelum ni dah macam setor ja aku tengok .

harap sangat yang novel tu ada orang pinjam . tapi sungguh aku tak ingat sapa yang pinjam . dan kalau takda orang pinjam pon aku harap sangat novel tu teselit dekat ceruk mana mana dalam rumah . hem . sedih sangat sangat kalau novel tu hilang .

sebabnya nonom yang belikan novel tu . dia beli time hari last dekat matrik . time tu kami sempat keluar ke changloon kejap . dahtu nonom tanya nak apa ? masa tu dekat dalam kedai buku . dah kami nak keluar matrik baru terbina kedai buku kat situ . chais . disebabkan keterujaan aku lakot nonom semangat nak belikan satu novel untuk aku . dia cakap kalau aku baca novel tu ingat la kat dia . haha . poyo la nom . tapi sekarang aku memang sedih . sebab tak sure novel tu kat mana . sori nom . tapi aku janji aku akan cari sampai jumpa . valuable tu . memori .

memang kalau aku yang beli sendiri tak kisah sangat kalau hilang . sedih jugak tapi sedih tahap hentuk kepala atas bantal jela . ni ada orang yang belikan .. memang la sangat sedih . tapi nom cakap mesti ada hikmah di sebalik semua ni . harap harap macamtu la . amin .

novel yang ada sekarang tinggal
aA+bB ,
rooftoprant ,
5 tahun 5 bulan dengan
contengan jalanan ja .
and still searching gurindam jiwa dan pelangi . tak penah la lagi aku jumpak dua bijik novel ni dekat popular tu . kalau nampak memang dah lama mengorat akak kashier tu . HAHA . :perlu?: dan lepasni simpan duit untuk versus pulak . heee . aku memang dah kena guna guna hlovate . haha .

nak dekat setahun pon tak boleh kumpul semua jugak . haha . kalaula ada suami orang kaya kan ?

 :poyo:

ok dah . dahla guna bb isma ni . hee . salam to all :)





2 comments:

anayue said...

zty buat aq rasa terharu.... huhuhuuuu.. takpa nanti kita beli keluaq beli novel alin na.. jgn la sedih2..

zty said...

hihi . janganla teharu sgt . sedih ni weyy . ok berehh .. tapi hang kena mai kelantan la . hihi :)