Followers

best novel


assalamualaikum .
yo disebabkan sekarang musim orang terjah kedai buku maka dengan ini aku bebesar hati yang memang sudah besar ni nak bagi list novel yang best penah aku baca . wuha . 

ayat bajet bagus sangat latu XD

haha. actually aku pon tengah cari novel yang best . aku dah habiskan 350 bocher dan still ada 50 . wuha kenapa 400 ? sebab teringin nak jadi mem besar sat. 

bocher abang i bocher i, bocher i bocher i . XD

hem. memang spoil mood kan bila novel yang kita beli x menepati citarasa . haishh nasib baik guna bocher XD

-----------

semua novel hasil karya HLOVATE XD

TUNAS

aA+bB

VERSUS

 ROOFTTOP RANT

5 TAHUN 5 BULAN

CONTENGAN JALANAN

(dan dua bijik novel yang aku pon tak beli lagi , still searching it. x jumpa T.T tapi aku rasa mesti best punya 
laah)

PELANGI

GURINDAM JIWA

-------

CINTA KONTRAK

LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU

ADAM DAN HAWA

ANDAI ITU TAKDIRNYA

CURAHAN CINTA NIAGARA

CUCUR UDANG KOPI O
(kalau x silap la tajuk dia camni)

. haha yang tu ja yang masih segar di ingatan . yang lain kurang ingat dah . hem ombak rindu apa semua tu aku rasa best kot. tahla dah hilang ingatan XD, tapi karya FAUZIAH ASHAARI agak 18sx kann . haha . aku dalam proses nak habiskan novel kan kukejar cinta kamu . dan satu lagi.. akhirnya aku kahwin .

cinta kontrak tu memang best, tapi aku x beli pon sebab konon konon nak kaver beli novel yang x baca lagi. haha. tapi xtau la kot kot nanti aku terbeli jugak XD , masa baca novel tu dulu semnggu jugakla angau nak kawen. haishh naik meluat kawan kawan aku hat dok dengaq . HAHAHA . so sapa yang anti kawen tu bacala novel tu. serius best .

harini baru habih baca lafazkan kalimah cintamu. serius best . tapi panjang gilo.. kenala take time sikit baca ni. haha selalu aku baca dalam sehari camtu ja (kalau xdak gangguan la) , tapi kalini kena lebih sikit. yela ada 8 ratuih lebih mukasurat, dua kali ganda yang selalu baca. haha . tapi best so xkisah la sangat XD

menurut sumber komen nanad kat bawah ni, dia kata 7 hari mencintaimu pon best jugak. okeh nasib baik ada cover 50 lagi bocher tu.. boleh p serang popeler lagi lepaih ni XD haha, dah dua tiga kali g kedai buku tengok novel tu sebalh mata ja. angkat letak balik sebab takot nak baca. tebai sangat. haha , tapi sebab ada orang kata best tak boleh jadi ni .. mesti beli XD

tip : kaver yang cantik mesti jalan cerita x beropa best and vice versa. banyak dah aku jumpa kover x cantik tapi jalan cerita havoc mak ayong dedek. x caya cer try beli novel kaver x beropa sedap mata memandang . haha kalau x best jugak cekk x salah. ekeke XD

salam .



11 comments:

nanad said...

wahaha..sy dah guna rm200 boucar tu buat membeli belah novel di pesta buku karangkraf :D hihi..tp sayang, novel yg dicari xketemu :( nak cari novel '7 hari mencintaiku' by siti rosmizah..titi penah baca x? orang kata best gilllller..try search tenet tengok, tebai gilos :O

zty said...

serius best ? haha. takot nak beli sebab tebai sgt dohh.. woh serius best ? nasib baik ada cover lagi 50 XD
lafazkan kalimah cintamu pon best jugak. tu pon karya siti rosmizah, tebai jugak.. dua hari baru habih baca kot. haha, dua kli ganda tebai dari yg biasa. 8++ muka surat.. kalau 7 hari mencintaimu tu xtau la beropa muka surat XD

zty said...

nanad beli novel apa ? apa yg best ?

nanad said...

7 hari mencintaiku tu 1000+ m/s...huhu..dah mcm kamus..ada kwn kata sedih cita dia..hehe..nanad nak beli online..bank in dah..sebab cari kat kedai asik xjumpa jaa..lafazkan kalimah tu memang bes gilos kot :D huhu..nanad beli hari tu banyak novel yg baru2..penulis pun x brapa kenal..beli sebab cover dgn sinopsis blakang mcm best..sekarang tgh baca 'influenza cinta'..hmm..boleh laa tahan..next nak baca 'akhirnya aku kahwin' , dgr cita best :D titi penah baca?

zty said...

tedia tedia gila la macamtu.. pakai x tidoq 3 malam . tera 800 ms tu pon bepinar mata. hihi

akhirnya aku kawen tu bolehla..x menepati citarasa sgt sebab tu tggal sat.. baca lafazkan kalimah cintamu dulu.. hehe, dah habih dah esk sambung balik akhirnya aku kawen XD

eh dekat kedai bku area nanad xdak ka 7 hari mencintaimu tu ? buku telaris kot..kalau kat populer masuk masuk dah nampak bku tu

nanad said...

itula kan..bila start baca memang tak boleh lepas..huhu..kat sini shopping mall terdekat ada mph ja..nak p popular kena p mall lain le pulak..malas nak p jauh2..kat mph tgh hot novel fauziah ashari-kan ku kejar cinta mu..rugi tak beli hari tu T^T nak save duit beli 7hari pnya pasal T^T best x novel tu titi? hihi..

p/s: ahaks..sempat lagi edit entry naa... ;D heh

zty said...

oh kan kukejar cinta kamu tu best la jugak . tp muka surat first pon dah ada adegan adegan 'tu'..haha. ok la sebab watak yg dah kawen tapi tula.. lambat sikit nak cerna novel camtu. ha ha ha. tapi rasanya best .. sbb baca ending cam best ja XD

nanad said...

hahah..apa ni? baca ending awl2 ni :P
novel '7 hari mencintaiku' udah selamat sampai rumah ^_^ ..tp enn..aeyy..sedih nak habaq mai..nanad order dua buku on9, '7hari' & ;kelat2 syg' .. tp nak tau x, bkn 'kelat2 syg' yg smpai, 'lafazkan kalimah' yg smpai T^T orang dah ada dah kot buku tuuuu...ni mesti kes salah letak nihhh..xtau nak buat apa, last2 nanad plan nak jual kt rumet je nanti..dia pun gila novel..haish..xpasal2 =..="

zty said...

haha. mmg macamtu pon.. kalau x baca x pueh hati.. XD
lahh dahtu rumet nak beli la ? x repot balik ka dekat pembekal tu ?

shakirah said...

bca la 7 hari mencintaiku kan?best2..aku dah bca...2 hari setel..ahhaha

zty said...

gila . tebai gilo tu . wawa ruginya x beli . best eh ? hem tengokla cemana nanti , bocher pon da boliau ni T.T