Followers

kelass kau cuti !


assalamualaikum .

sapa yang x suka cuti kan ? aku . sejak kecik kecik zaman pakai baju tadika lagi pon dah jatuh cinta dengan perkataan keramat ni . cuti la pon nak rest rest tenangkan kepala otak kena marah dengan cikgu ke apa kan ? hahak . rest la sangat , main x hengat donia ada la kot XD

tapi bila dah mengenjak usia ni . cuti dah xdek bezanya dengan hari hari biasa la pulak . ada ja keja nak dibuatnya . sukarela tu memang x kesah la . ni dibuatnye secara paksaan . memang ketap gigi ajelah den . paksa paksa pon aku buat jugak . haha , kesian . xpon ada jela habuanya nanti XD

petang petang dipaksanya den main badminton . ish memang la aku malas nak main benda alah ni . bukannya reti  pon , dahtu malaslah nak keluaq rumah , haha . biasalah pemalu kan *huahua* tapi bila dah menang tu best la pulak . kadang kadang bulu ayam tu asyik tepelanting kot lain jek , nilah masanya buli balik . kesian adik aku . tula sapa suruh paksa aku main , sekali tepelanting jauh aku buat taktau jek . huahua . baik kan ? dahtu bila aku silap baling ke apa "ishh tula , org dah kata x reti main nak ajak jugak orang main" , bila aku menang "huahua , tula x reti main.. belagak je tau . tengok ni expert main" . -..-"

kat rumah aku ni ada penghuni tetap , bak kata abang II aku . penghuni tetap goesss to abang I , diani kalau cuti x dak kelas je memang tempat dia kat bilik belakang tu . bilik diala , selaku orang lelaki. haha , asyik dengan kompeternyeee jelah . bangun , tatap pc , tidoq . tu jela kejanya .aku ok jee tapi yang bengangnya bila

"dekno.. ni mana ayaq tea takdakni ? p bancuh lekaih"

"weyy abang lapaq la , nasik ada tak ? kalau xdak p masak megi lekaih"

"ni mana lauk x hidang lagi nih . cepat cepat . aku lapaq"

"ha nanti kemas bilik aku naa"

bla bla bla

then harini

"ngantok la hrini dekno, hang tolong aku download sat benda ni. esok nak kena present nih"


chaih. 

tapi ada bestnya ada abang ni. dahla malas cita kebest-an dia . jom , dw dah nak dekat habis . dahboleh off benda alah ni dah. huihui

salam XD




No comments: