Followers

should change !


assalamualaikum .

becakap tentang perubahan . seram pon ada . kan ? x penah tepikir ka tentang perubahan ? 

habis ja dengaq ceramah or something motivation mesti goosebum gilo dan balik tu betekad sungguh la untuk berubah .penah kan ? 
baca something ilimah and motivation and something yang macam membukakan hati dan perasaan kita tu  then betekad sungguh la untuk berubah. penah kan ? 
dengaq kawan or someone yang kita respect kasik speech or cakap something yang bagus ka or cakap sesuatu yang buat kita terbayang kisah lalu then bertekad sungguh nak berubah. penah kan ?
godek godek blog .konon konon nak membaca la sangat then terjumpa blog ilmiah or something that give you inspiration ataupon senang cakap blog yang baik baik lah. give advice , hadis and everything yang memang kita patot buat dan lakukan pon . penah kan ?

hm. apa yang aku x penah ? semua tu pon aku penah . then the result is

beberapa hari kemudian .

ala. nantilah

biasala tu. awai lagi nih

normal lah macamni

ala x pa kot

HUARGH ! that is the annoying side of me .

tapi apa apa pon niat untuk berubah tu mesti ada kan ? hm . tambah tambah pulak usia dah mengenjak puluhan tahun . dan . bukannya belasan lagi . eyyy tapi xdaklah sampai dah bertahun tahun tu. baru permulaan puluhan . haha . klau umoq sepuluh tahun tu x kira la puluhan . tu bawah umoq . makan pon kena suap lagi kot (?) . dan bak kata dino "wahhhh syoknya dah dua puluh. best sangaaaat ni" and dengan muka separa kelatnya aku defend . yerhhh dino. 'tua' . and then dino " haha. dah boleh kawen dah" hahahaha . betul jugak kan ? bila JK nak masok minang taktau. err ok aku dalam proses berubah. mintak maaf .XD . 

its hard kan untuk berubah ? kadang kadang aku depserately try . tapi rasanya desperate tu takkan lama . just for a week . mungkin ? its hard to be 'good'  dalam erti yang sebenar good dalam segala aspek . u know what 'amar makruf nahi mungkar' . nak jadi bagus ni bukan senang kan ? kadang kadang bertekad bersungguh pon dalam hati then berdepan ja dengan orang yang gila good in talk but somehow dia punya ilmu tu x tinggi . maksud aku dia x dalami dari segi agama . tapi self confident dia terlalu tinggi jadi orang macam ni aku kadang kadang tewas . undur bukan bermaksud terima kata kata dia tapi lebih baik kita x memburukkan keadaan dengan ilmu yang x seberapa mungkin x boleh melawan orang macam tu. Allah ada jangan risau .

tadi dapat result sem 1 . alhamdulillah . walaupon x secemerlang mana . ok la tu daripada apa yang aku x harapkan kan (?) . besyukur sangat walaupon mulanya aku agak "errr yang ni jeeee hang dapat?" , "why not THAAAATTT?" "why THISSSSS?" . "why not DL?" then aku realize . its better than worst . kan ezzati ? u know what ? Allah has the best for you . dont ever complaint it ! ini yang terbaik untuk masa ni. so terima la . besyukur !

*lagi seminggu dah nak balik kelantan sambung semester 2. harap sangat sem depan will be much better than this sem . no more RM okei ! insyaAllah .* cuma.. ep seterusnya . yg x keluaq lagi tu.. err . ok .

*sori kalau tersalah bahasa atau sesuatu yang menyulitkan pembacaan . entry lebih kepada kata kata untuk diri sendiri . *

salam.


2 comments:

semutsengal said...

hai awek zty.


mcmana nak sebut zty ? gudluck utk result. Eh ?

zty said...

hai semutsengalyangsenget.

sebot jo hurup z lepastu t lapstu y . jadilah z t y (sebut satu satu hurup) . hahaha,

aha . tima kasehla semut . eh ?