Followers

holiday with buddiess .


assalamualaikum .

niat di hati nak karang ayat bi hari ni . tapiii melihatkan kepada tajuk pon dah beribu kesalahan grammar . dan komfem la button backspace jadi teman seperjuangan . aku gagahkan diri untuk tukar fikiran . haha ayat tak boleh nak tragis dah. ni paling tragis. makaseh .

so holidayy muncul lagi lepas cuti raya haji haritu . kali ni cuti deepabali campuq maal hijrah dengan keputeraan sultan kelantan . ha sebut pasal maal hijrah .. salam maal hijrah semua . jom bukak buku baru sempena bulan baik ni . buang yang keruh ambik yang jernih . haa gitu . 

so nak dijadikan cerita . awal cuti haritu kelab kami merangkap budak budak kelas aku sahaja . maklumla satu kelas kami kelab yang sama . haha tak berkembang langsong kan . kami buat trip g langkawi . setelah bemacam macam haluan dan rintangan yang kami tempuh akhirnyaaaaa sampai jugak kami kat sana . makaseh dino di atas segala pengorbanan . ahh dino hang kena baca ni tau ,penat kite buat tacing yuu. haha

ok dipendekkan cerita yang sememangnya pendek ni . 


jeti kuala perlis . our first destination dari kota bharu kelantan . tunggu feri pop yeh yeh (?)
yg tudung pink bawal tu miss kami . sempoi sangat :)

our senior . gila gempak punya . hihi

makcik mengembang


ok dah jumpa laut . tempat first kami tuju setibanya kat langkawi . tujuan utama : makan .

sebelum check in four square (?) singgah gamat nusantara dulu . rugi gila tak beli krim bebanyak . boleh aku beli satu ja .. niat dihati nak beli krim warisan saju tapii takdir menyatakan aku tak sempat jumpak pon gamat tu sooo rugi . sori abah .


sejam dua masuk rilek rilek kat bilik , pukul lima tu gerak ke pantai . jalan kaki ja g pantai ni . houuu best gila doh .

aktiviti semestinya : posing sampai habis memori .


posing lagi ssementara tunggu giliran untuk banana boat . wuhuu masa ni eksaited gila sebab tak penah naik pisang boat tu kan . teutamanya dian . dia ni seminggu sebelum smpai langkawi pon dah teesak esak nak naik pisang ni . kalau kat kelantan aku bagi kek pisang ja kat dia . hihi


the parasailing . serius best gila naik ni . tapi sat sangat . tak pueh T.T


and finally masa yang ditunggu .

sayangnya tak laju sangat . yela tarik dengan jetski je kan . tapi tak boleh la jugak nak compare compare sebab ni first time kan . ok hold dulu statement aku tadi ye. haha


semangat nak tangkap gambaq . nampak muka macam semut jek %^#$%$


ni dia instructor parasailing tu . dah macam orang afrika dah nampak gaya . serius legam gila depa ,ada dalam lima nam orang jugakla. yela dengan tak pakai bajunya . pakai short pulak macam nak telondeh , nasib tak pakai hot pants ja. haha . tapi sempoi ja.. naik parasailing tak ikat gapo pon . kagum gila . hurm.


masa aku naik tu dah nak dekat maghrib so macam kalut kalut sikit . haha baru perasan abang ni yang naik dengan aku . oo hat nii ka


my rumate . sikin ehek dian ayu dino . the troublemakers in the piccher


kalau pergi langkawi tak pernah miss naik ni . biaq la habis duit pon . entah . cannot descrive the feeling . lagipon pergi dengan lain lain orang . different memories . kot


haha . ni mat saleh perasan arab . nama dia salipah .


lawak gila time cable car belaga dekat bahagian takal takal dia tu . semua menjerit . oh normal .we are women ok :)


half of us .


nama dia lassah . aku memang gila sebab habiskan duit untuk dia ni .haha lassah lassah


moment terbaik . lassah makan gadenia . haha


dengan salipah . :)


wit mat saleh celup . eh yang celup tu yang hujung angkat peace tu. haha yang lain semua tulen yuu


mangrove tour . besttt


ayu sliping :)


nampak dak orang lidi ? 


gua kelawaq . gelaaaap tapii tak seram pon . haha



hari last . sebelum balik tu pagi pagi buta dah keluaq ke pantai . around 6 am . niat utama nak teman miss naik banana boat sebab hari first tu miss tak sempat join . sementara tunggu pakcik pakcik boat tu kami main pasiaq dulu . haha . best gila tanam tanam orang ni . gelak jahat *.*


ok lastly budak bebaju ceria keterlaluan ni lovee langkawi . have fun gila trip ngan kengkawan . ok cukup la takat ni jek. aku dakla rajin sangat nak upload segala mak nenek kan . haha . 

ok lastly nak bagitau yang bajet kami g ni around 200 . tapi bebaloi baloi wa cakap lu . so sapa nak pergi boleh kontex ajen masing masing . aku insyaAllah kerja bahagian statistik ja. pelancongan ni fail sikit . maklumla geo dulu fail kan. eh over dah . ok salam alaik :)


2 comments:

Amalina Diyana said...

nak kenal dengan si baju merah tudung merah tu boleh dop ? :P

ezzati hamid said...

oh tak boleh .maaf