Followers

TRIP TO KOREA. (part1)


Assalamualaikum.

untuk pengetahuan, post ini dah basi sebenaqnya sebab trip aku ke korea adalah tahun lepas bulan november tahun lepas. HAHAHA. dan sekarang dah masuk bulan 4 20014 dah pun.

whatever . apa yang aku nak habaq kat sini , korea ni one of the best place jugaklah untuk jalan jalan tengok jalan. haha why ? because you guys boleh mengimbau memory tengok running man. ' wey weyyy ni tempat running man shooting tuhari kan' 'ni laaa yang jong kook nyanyi kat sini kan kan' ha tu satu contoh la padahal semua related dengan running man , sampai sekecil kecil pencolek gigi pon nak related dengan rm. cindy (tourist guide) kami tanyala 'everybodyyy, do you know what is this ? (sambil tunjuk pencolek gigi warna hijau) . yesss yesss we actually see that in running man. -.- hahahah walhal apa yang cindy nak pointkan, pencolek gigi tu environmental friendly (dibuat drp bahan yang boleh dimakan) sebab bila depa buang pencolek tu sekali dengan lebihan makanan dan ada binatang makan pencolek gigi yang terlekat dekat lebihan makanan tu binatang tu takkan tercekik.

tapi sekarang dah malas layan rm dah. bosan .



terliur dak ? jangan tertipu. nasik gaul gaul macam dalam cerita full house ni memanggggg tak sedap langsong. hahahaha . seaweed soup tu rasa air dan seaweed. hari first kami kat sana makan dekat kedai turki. semua merungut sebab nak makan makanan korea. sekali dapat makan. -.- semua diam.

hahaha. 


tapiiii jangan risau. set makanan untuk hari ketiga ni memanggggg sedap. puas hati betul makan. yang ni macam lebih kepada makanan laut la semua. tak ingat nama dia.

sekian. haha malas nak melalut harini, nanti sambung lagi. 

untuk yang nak quotation apa bagai boleh pergi AL-QUDS travel. insyaAllah puas hati. sebab penginapan dia best walaupun masa dekat busan tidur di resort ja, tapi perghhh hospitality terbaikkk ! rasa macam hotel 5 bintang !

aku pergi ni dengan kelab comobista UiTM , tapi pakai pakej Al-Quds ni, pakej dia RM1,590 tak termasuk flight. Flight booking sendiri kena pandai pandai beli, aku beli masa promotion pergi balik dapat harga RM400 . ok kan ? so duit belanja RM700. Total semua RM1500+400+700 = RM2600 .


:P

wasalam

No comments: