Followers

hinaan atau gurauan (?)

 entry emo . pesakit gigi sila elakkan diri . (?)

assalamualaikum .
memang dah lama rasa nak buat entry ni tapi asyik tegendala ja . so di kesempatan petang yang suam suam kuku agak bebahang panas ni aku nak tulis sikit pasal dua benda yang amat berbeda ni . 

hem . mesti semua orang penah alami benda macam ni kan ? orang buat lawak gelak gelak tapi kita rasa lawak tu satu penghinaan untuk kita . alah tipu la x penah rasa macamtu. aku selalu ja rasa camtu .. memang boleh gelak suka suki enjoy lawak tu tapi dalam hati sapa yang tau kan . tehiris bagai dihiris pisau yang tumpul (?)

kalau guna yang besaq sekali tu ok la jugak kan. aura membunuh ja tengok

 so kita kalau nak buat lawak ka apa pon perlu la jaga sensitivity orang jugak kan . manusia ada hati perasaan , mana ada orang perasaanless , elleh luar boleh la ego tak mengaku rasa apa apa .. dalam sapa yang tau kan . (!)

bagi aku, aku boleh ja terima kalau orang tu memang stail buat lawak sengal senget dan sewel ka apa .. janji x sampai jatuhkan air muka orang tu . lawak bodo sekalipon boleh ja diterima .. boleh jugak execais mulut ni gelak kan , tapi sekali lawak tu lawak yang sampai tahap hina orang .. jatuhkan saham dia ka . hem memang menyiat hati betui kan . walau kita rasa macam boleh terima , tapi tipula kalau xdak secalit luka pon kat hati ni kan . haha bebelit pulak ayat ni . 

banyak pulak mengomel nya . sorry la kalau aku pon ada buat lawak menyakitkan hati sapa sapa . T.T I am not perfect dan cuba untuk kawal diri jaga perasaan orang . tapi kalau dah orang tak jaga perasaan kita , rasa nak gigit jugak perasaan orang tu kan ? haha . buat lawak kambing ja hang .

berubah untuk kebaikan tu penting kan (!)

5 comments:

nanad said...

sabor titi, jangan dok main pisau potong ayam tuu :P

p/s : rindu nak dengar titi gelak T^T

iNtAn NaDiAh said...

nsib baek hg tau .haha .. xdak aih ,aku memain jah .. btoi2 .. klau hg trasa ngan akuh pom ,maap la yerr .. mmuuaaxx !!ahaks ! HAHA XD

zty said...

nanad : hahaha. mana pisau ptong ayam pulak, pisau sembelih org tu :)

hahahha (tengah gelak ni. dengar dak ? ) kekekeke

zty said...

intan : mmg mengata kat hang pon ni . hahaha , ok ok 0-0

iNtAn NaDiAh said...

ok ,bai !haha