Followers

working hard for felt craft . hehe


assalamualaikum :)
alhamdulillah akhirnya tercapai jugak impian nak buat feltcraft ni . kemaren naimah bagitau yang kain felt ada juai dekat kedai A to Z so aku pon dengan bangganya ajak mak dan abah p kedai tu . hhehe .

penat buat walking show dlm kedai tu akhirnya jumpak apa yang diidamidamkan .what ? besarnya kain ni . ishh nak buat macammana ni eh . ha kakak tu , (kaka kerja situ la) kakak cemana nak beli kain ni eh ? oh yang ni semeter 20 ringgit . WHAT ? ayoo memang say byebye la gamaknya .then x pueh hati aku pon walking show lagi dengan bertanya kakak yg lain pulak " kakak cemana eh nak beli kain ni " oww yang ni ada juai yg dah siap dipotong , tu haa kat depan tu . muka penuh sinaran aku p kat situ dan pilih yang bekenan dihati .hehe .

haa apalagi x cukop ? yela fiber . untuk sumbat dalam perot craft . emm cari punya cari kat situ just jual sebundle dengan harga rm 30 . wahh memang x beli la aku . waa sedihnya . punah harapan cekk . balik ja rumah

aku : emm kain ni dah dapat . tapi x buleh buat lagi.. sedih aa. sebab fiber mahai sangat . haihh
kaklong : oww . laa hg try bubuh yang ni buleh tak ?
aku : mana ?
kaklong : niha sambil angkat span yg letak dalam tempat oksigen ikan. (em cemana nak terang ehh , tapi span ni lebih kurang fiber la jugak )
aku : (sinar harapan tepancar pancar kat muka) . haha

dan akhirnya menjadik dah 3 barang . walaupon jahitan still kecik besaq da herot berrot aku dah puas hati sebab boleh buat benda alah ni . hehe



baranng barang yang diperlukan . hee ,yang kotak biru tu sila abaikan :)



ye setelah difokuskan . ni jela barang yang diperlukan . sikit jaa :)


my fist feltcraft i ever do . hehe . memang tunggang langgang jahitan insang pari itu . haha

-penanda buku :)


2nd feltcraft by me . hehe . 
1st impression kakak aku tengok ni . " hang buat siput baby ka dikno ?" 
haihh failed r lolipop aku . T.T


3rd tryer . hehe . buat dengan sangat cincai . tengokk manik tuu dah tinggai beberapa butir ja . haha . need more effort ye ezzati .

ok impian saya dah tercapai . anda bila lagi ? hehe *belagak kan*

salam :)

4 comments:

cik bulan said...

comel la..nk satu..haha..

ayiem said...

ok la tu..lawa lawa, aku pon ingat siput vavi!! tp yg tu la comel

zty said...

cik bulan : boleh jaa. mai la rumah . hehe

zty said...

ayie : hahaha . ketara sangat ka ? haih . sedih tp hg kata comel ? gembira semula :) haha