Statistics

Assalamualaikum.

Banyak benda yang aku nak tulis actually. Tapi cukuplah untuk hari ini, sebab penat edit blog. Edit template satu hal, rajin pulak p edit post lama lama .Dah tua tua ni nak edit blog tu rasa macam satu bebanan pulak. hahaha sebenarnya lebih kepada ala kadar dan tak perlu lah nak over macam dulu dulu. Sooo harini blog ni akhirnya dah bertukar wajah sesuai dengan usia tuannya.

Long story short, aku sekarang tengah menganggur walaupun ada buat bisnes online tapi margin profit tak tinggi mana untuk dikira sebagai tidak menganggur. HAHA. Actually ada je yang berjaya, tapi aku masih bertatih dan the struggle is real yknow. Aku dah ada aim untuk naik satu anak tangga lagi actually tapi tu lah, belum rezeki lagi. Lagi satu dalam bisnes ni dia kena consistent weh, mana boleh harini promote esok diam ja. OMG thats me. Point dia sapa buat dia dapat, tak buat jangan la harap duit nak jatuh dari langit untuk hang. Buat pinjaman pun confirm tak lulus kah kah. Tq untuk family, leader dan paling tak lupa, customer customer yang selalu support. Lap all.

Dan actually aku dalam perjuangan untuk menulis proposal thesis. Okay bab perjuangan tu amatlah benar kerana sudah sebulan berlalu tapi progressnya masih samar samar. Doakan aku plis.

Since sekarang ni dalam mood belajar, dan mode mencari dana yuran. Jadi aku ada something to offer.

1. Statistics tutoring for those yang nak bantuan dalam assignment atau apa apa bentuk kerja. Terutamanya untuk pelajar bukan statistics, ya I feel you. Belajar something di luar bidang kita memang sedikit mencabar. Now, boleh minta bantuan saya okay. Kadar bayaran ikut tahap mencabar soalan anda. Min RM5. Siapa cakap mahal tu, Ya Rabbi, bayar bil telefon 20 kali ganda okay jurrr.

2. Bantuan dalam bab 3 thesis anda. Specifically in methodology. So jika ada masalah bahagian methodology do contact me okay. Bab lain sorry, tak mampu nak tolong. Baca lr untuk diri sendiri pun dah cukup tak rajin 😂

3. Apa apa soalan berkenaan statistics. Jika mampu tolong saya akan tolong.

4. Bantuan untuk mengisi data dalam SPSS. Isi data, tanya soalan macam mana nak isi data, macam mana nak analyse data atau macam mana nak guna SPSS. Apa apa soalan mengenai spss. 

5. Bantuan menggunakan software R studio, R Gui atau SAS. Tapi aku tak advanced sangat lah. Boleh je nak tolong sampai tahap intermediate. Advanced nanti aku suggest possible person yang hampa boleh refer.


Okay tu je kot. Apa apa soalan atau bantuan boleh contact through email ezzatiabdulhamid@gmail.com (hanya untuk urusan seperti di atas, urusan lain guna email ztydreamz@gmail.com).

Keywords: How to analyze data, how to know the suitable method use for analyzing data, help in analyzing data, help me in statistics assignment, help me in methodology, help me in statistics, key in data in spss, how to use spss, how to use r studio.



Comments

M. Shiba said…
Assalamualaikum adik zaty.
Seronok baca coretan mu.
I feel u.
Kalau tak menang tangan, boleh JV ler kita.
Tahniah sebab dah mula langkah ke tahap seterusnya.
I will follow u, in shaa Allah (bila tu belum tahu lagi).
Semoga dipermudahkan urusan & impian jadi kenyataan ya.

Sape2 yang nak tahu, adik zaty ni memang bagus & teliti dalam bidang statistik ni.
Teringat kita tukar2 ilmu masa mengajar sama2 dulu. Cewah, citer macam dah 10 tahun berlalu. Selamat masih segar sebab mengajar sampai tahun 2018 kan. Hehe

Ok lah, panjang pulak. All the best adik zaty
ezzati hamid said…
Waalaikumsalam..

Auwwwwwh so sweet la kak shiba. Of course I nak jv dengan u, selalu ada theory behind all those topics yang kita ajar. Rindu nak dengaq u bebel. TQ support, moga jumpa lagi dan dapat kerja sekali lagi aamin

Popular posts from this blog

uitm machang kelantan .

Degree in Statistics

UiTM Kota Bharu